Hazelnoot-baileys schuimtaart

Hazelnoot-baileys schuimtaartVoor 8 personen

Ingrediënten
• 150 gr hazelnoten, geroosterd
ž• 5 eiwitten
ž• 280 gr donkerbruine basterdsuiker
ž• 1 eetlepel azijn
• ž300 gr double cream
ž• 2 eetlepels poedersuiker (plus extra om te bestrooien)
ž• 3 eetlepels Baileys
ž• 200 gr verse frambozen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed 2 springvormen (18 cm) met bakpapier, vet het bakpapier een beetje in.

Hak de hazelnoten in een blender heel fijn. Klop de eiwitten in een kom tot stijve pieken ontstaan. Klop het meerendeel van de suiker, lepel voor lepel, door de eiwitten. Meng de rest van de suiker met de hazelnoot en voeg samen met de azijn toe.

Verdeel het eiwit-mengsel over de 2 springvormen en strijk de bovenkant glad. Zet in de oven en bak 35 – 40 minuten. Laat in de oven afkoelen. Verwijder het bakpapier wanneer de schuimlagen volledig zijn afgekoeld.

Klop de double cream, poedersuiker en Baileys tot een smeerbaar geheel.

Leg 1 van de schuimlagen met de onderkant naar boven, bestrijk met de Baileys creme, bestrooi met de frambozen en leg de andere schuimlaag er bovenop. Bestrooi met poedersuiker.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: