Herfstsalade paddo ham

Voor 4 personen

Salade
• 1 krop eikenbladsla
• ž1 vleestomaat
ž• 100 gr champignons
ž• 100 gr chanterellen
ž• 100 gr beenham
ž• 25 gr boter
ž• 1 sjalot
ž• zout en peper
ž• peterselie

Dressing
ž• ž4 eetlepels creme fraiche
žž• 1 theelepel mosterd
žž• 1 theelepel rode wijnazijn

Bereiding
Snij de tomaat aan de onderkant kruislings in en dompel hem 10 tellen in kokend water. Verwijder het velletje, het sap en de pitjes. Snij het vruchtvlees in smalle reepjes.

Borstel de paddenstoelen schoon. Laat kleine paddenstoelen heel en snij de grote in plakjes. Snij de ham in dunnen slierten. Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de sla over 4 borden.

Verhit de boter in een koekenpan en voeg het sjalotje toe, fruit tot glazig. Voeg de paddenstoelen toe, draai het vuur hoog en bak al omscheppend totdat vocht wordt prijsgegeven. Draai het vuur weer laag en voeg de hamslierten en de tomatenreepjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep het paddenstoelenmengsel uit de pan en verdeel over de borden.

Draai het vuur uit. Giet de dressing in de hete koekenpan, meng alles goed en giet het sausje over de paddenstoelen. Bestrooi met wat peterselie.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: