Hutspot

HutspotVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 kg kruimige aardappelen
• ž1 kg winterpeen
ž• 6 uien
ž• klont boter
ž• scheut melk
ž• 4 worsten / blinde vinken
ž• 125 ml crème fraîche
ž• snufje nootmuskaat
ž• peper / zout

Bereiding
Schil de aardappels en snij ze in stukken. Zet ze in ruim water met zout op het vuur. Schil de winterpeen en snijd deze ook in stukken. Voeg toe aan de aardappelen en kook alles gaar.

Bak het vlees aan in een ruime pan. Snipper de uien en bak die mee met het vlees.

Als de aardappels gaar zijn giet je ze af. Doe de uien en het vet van het vlees erbij en voeg ook de crème fraîche toe. Pureer alles. Als het niet dun genoeg is doe je er nog wat melk (of een ei) bij. Maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: