Jonge kapucijnersalade

Voor 4 personen

Ingrediënten
• ½ knolselderij
• žcitroensap
ž• 75 gr mager rookspek in blokjes
ž• 1 kleine ui
ž• 1 kleine krop andijvie
ž• 1 pot jonge kapucijners
ž• 1 bakje kerstomaten
ž• 100 ml slasaus
ž• 1 eetlepel paprikapoeder
• ž½ theelepel kerriepoeder
•ž 50 gr hüttenkäse
• ž1 sinaasappel, sap

Bereiding
De knolselderij in dunne plakken snijden, schillen en in jullienne reepjes snijden en deze in ruim kokend water met wat citroensap in 5 – 10 minuten zacht en bijna gaar koken. Daarna laten uitlekken.

Bak de spekblokjes knapperig. Snij de ui in dunne ringen. Was de andijvie en snij in reepjes. De kapucijners in een zeef schoon spoelen. De kerstomaten halveren.

Roer een sausje van de slasaus, paprika- en kerriepoeder, hüttenkäse en het sinaasappelsap.

Kort voor serveren alles mengen.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: