Jonge kapucijnerschotel met focaccia

Voor 4 personen

Ingrediënten
• 150 gr mager rookspek in blokjes
• ž2 eetlepels olijfolie
ž• 2 grote uien, grof gesnipperd
ž• 2 tenen knoflook, gesneden
ž• 250 gr kastanjechampignons in plakjes
ž• 70 gr tomatenpuree
ž• 1 eetlepel paprikapoeder
ž• 1 grote pot jonge kapucijners, uitgelekt
ž• 1 focaccia
ž• 3 eetlepels krulpeterselie

Bereiding
Bak de spekjes in de olie in een grote diepe koekenpan zachtjes op matig vuur in 10 minuten knapperig.

Voeg de uien en de knoflook toe en bak 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de champignons toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en paprikapoeder toe en meng goed door.

Voeg de kapucijners toe en warm nog 10 minuten door, onder af en toe roeren. Voeg eventueel wat warm water toe als het te droog wordt. Het moet een dikke saus zijn.

Bestrooi met de krulpeterselie en serveer met in repen gesneden focaccia.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: