Kersen semifreddo taart

Voor 8 personen

Ingrediënten
ž• 200 gr pure chocolade
ž• ž2 eetlepels boter
žž• 150 gr chocolade koekjes
žž• 150 gr amandelen
ž• ž500 gr kersen
ž• ž300 ml kersensap
žž• 15 gr custard
ž• 2 – 3 zakjes vanillesuiker
ž• 500 gr magere kwark
ž• 250 gr mascarpone
ž• 100 gr suiker
ž• 4 eetlepels citroensap
ž• 250 ml slagroom

Bereiding
Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier. Hak de chocolade grof. Laat hem met de boter au bain-marie smelten. Verkruimel de koekjes.

Hou 3 eetlepels gesmolten chocolade apart. Roer de rest van de chocolade door de koekkruimels. Schep het koekmengsel in de springvorm en druk het met een eetlepel aan Zet het ongeveer 1 uur koud weg.

Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.

Was de kersen. Leg 16 kersen apart. Haal de steeltjes van de rest van de kersen en ontpit ze. Roer 6 eetlepels kersensap glad met de custard en vanillesuiker. Breng de rest van de kersensap aan de kook en bind het met de aangemaakte custard. Laat het ongeveer 1 minuut zachtjes koken. Spatel de kersen erdoorheen. Laat de kersencompote ongeveer 10 minuten afkoelen.

Meng de kwark, de mascarpone, de suiker en het citroensap. Klop de slagroom stijf en spatel hem erdoorheen. Spatel de amandelen, op 2 eetlepels na, en de kersencompote door het kwarkmengsel. Strijk het over de koekbodem. Dek de taart af met folie en vries hem minstens 6 uur in.

Laat de achergehouden chocolade opnieuw smelten. Dep de achtergehouden kersen droog en doop ze in de chocolade. Laat ze op een stukje bakpapier drogen.

Laat de taart 20 minuten voor het serveren ontdooien bij kamertemperatuur. Versier met de achtergehouden amandelen en de chocokersen.

getagged:, , , , , ,

Plaats een reactie