Linzen met naanbrood

Linzen met naanbroodVoor 4 personen

Ingrediënten
• 8 kleine tomaten
• ž1 eetlepel gedroogde oregano
ž• zout
ž• 200 gr linzen (1 nacht geweekt)
ž• 1 eetlepel garam masala
ž• 4 eetlepels olijfolie
ž• 4 kleine uien
ž• 4 eetlepels griekse yoghurt
ž• 1 krop krulsla of eikenbladsla
ž• 1 citroen
ž• 1 bosje dille
ž• 1 theelepel chilivlokken
ž• naanbrood

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snij de tomaten doormidden en bestrooi met oregano, wat zout en olijfolie. Zet de tomaten 10 minuten in de hete oven.

Kook de linzen in wat water in 15 minuten gaar. Giet ze af en meng met wat garam masala, zout en olijfolie naar smaak.

Snij de uien in ringen en bak ze in weinig olie bruin. Laat afkoelen. Meng de yoghurt met wat zout en peper. Haal de slablaadjes door wat olie en citroensap. Hak de dille grof.

Leg de sla op 4 borden, doe de warme tomaten erbij, verdeel de linzen en de gebakken uien erover. Doe op elk bord wat yoghurt, bestrooi de tomaten met chilivlokken en het geheel met gehakte dille.

Lekker met naanbrood.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: