Marsmousse

Mars mousseVoor 6 personen

Ingrediënten
• plantaardige olie
• 6 x 60 gr Marsrepen
• 600 ml slagroom
• 3 eieren, gescheiden
• 50 gr pure chocolade, gesmolten, voor garnering

Bereiding
Vet een terrine vorm van 1 liter in met olie. Bekleed met plasticfolie en laat ruim overhangen. Hak 4 marsrepen in kleine blokjes (240 gr) en doe dit in een hittebestendige kom samen met 300 ml room. Roer zachtjes door en laat het geheel au-bain-marie smelten. Laat iets afkoelen en klop er vervolgens de resterende room door en eidooiers.

Klop in een aparte kom de eiwitten tot stijve pieken. Spatel dit door het chocolade-mengsel. Giet de mousse in de terrine en vouw het overhangende plasticfolie naar binnen. Zet de Mars mousse voor een nacht in de vriezer.

Haal de terrine uit de vriezer en zet even in warm water. Keer de terrine om op een schotel en verwijder het plasticfolie

Hak de resterende Marsrepen in blokjes. Strooi deze over de terrine en besprenkel met gesmolten chocolade.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: