Marshmallow brownie taart

Marsmallow brownie taartVoor 8 personen

Bodem
• 90 gr ongezouten boter, gesmolten
ž• 300 gr koekkruimels
ž• 2 eetlepels suiker
ž• snufje zout

Brownie
• 120 gr ongezouten boter
• 125 gr pure chocolade in stukjes
• 200 gr bruine basterd suiker
• 150 gr kristalsuiker
• 1 ½ theelepel vanille extract
• ½ theelepel zout
• 4 grote eieren
• 120 gr bloem

Topping
• 1 zak marshmallows

Bereiding
Plaats het rooster in het onderste deel van de oven en verwarm de oven op 165 graden. Bekleed een vierkante ovenschaal met aluminiumfolie en laat deze iets overhangen.

Mix de boter samen met de koekkruimels, suiker en zout. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem, spreid gelijkmatig uit en druk iets aan. Bak in 20 minuten goudbruin.

Maak intussen de brownie. Doe de chocolade en boter in een kom en laat smelten in de magnetron. Roer goed door en voeg vervolgens de basterdsuiker, kristalsuiker, vanille extract en zout toe. Roer goed door en klop daarna de eieren er krachtig doorheen tot een dik glanzend beslag ontstaat. Voeg bloem toe en roer tot alles goed gemengd is.

Giet het beslag op de koekbodem en bak ongeveer 40 – 45 minuten. De brownie-laag is gaar wanneer een sateprikker er schoon uitkomt na inprikken in het midden.

Haal uit de oven en plaats het rooster nu zo dat de ovenschaal ongeveer 15 cm onder de grill staat.

Verdeel de marshmallows over de brownie-laag en zet onder de grill totdat de marshmallows goudbruin zien.

Let op : kan snel gaan, 2 minuten

Laat afkoelen en haal voorzichtig uit de ovenschaal. Snij in vierkante stukken.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: