Paddenstoelenrisotto

Voor 4 personen

Ingrediënten
• 15 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
• ž1 liter kippenbouillon (2 blokjes)
ž• 2 eetlepels olijfolie
ž• 1 eetlepel boter
ž• 1 kleine ui, gesnipperd
ž• 2 teentjes knoflook, geperst
• ž375 gr risotto
• ž250 gr kastanjechampignons in plakjes
ž• mespuntje nootmuskaat
• ž50 gr parmezaan kaas
• 3 eetlepels basilicum, fijngesneden

Bereiding
Week de gedroogde paddenstoelen 30 minuten in 500 ml kokend water. Laat ze uitlekken en vang het vocht op. Snij ze in stukjes en zeef het opgevangen vocht.

Breng de bouillon aan de kook en laat zachtjes sudderen.

Verhit de olie en de boter in een grote diepe pan. Fruit de ui en de knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de rijst toe en zet het vuur laag. Roer even om zodat de rijst is bedekt met een beetje vet. Voeg de kastanjechampignons en de nootmuskaat toe. Breng op smaak met peper en bak al roerende 2 minuten. Voeg het eekhoorntjesbrood samen met het vocht toe. Zet het vuur hoger en kook tot al het vocht is opgenomen. Voeg vervolgens onder voortdurend roeren scheutje voor scheutje de bouillon toe. Herhaal dit tot de risotto gaar is.

Haal van het vuur en roer de parmezaan en basilicum erdoor.

TIP maak de risotto nog lekkerder met snippers gedroogde ham of enkele druppels truffelolie.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: