Paddo-saucijzenstoof

Paddo saucijzenstoofVoor 4 personen

Stoof
•ž 450 gr saucijzen
ž•ž 1 theelepel zonnebloemolie
•ž ž2 theelepels gedroogde oregano
ž•ž 2 tenen knoflook, uitgeperst
ž•ž 400 gr kerstomaten, gehalveerd
•ž ž200 ml runderbouillon
ž•ž 100 gr ontpitte zwarte olijven
•ž ž500 gr kastanjechampignons, in dikke plakken

Aardappel-knolselderij puree
• 500 gr aardappels
• 1 medium knolselderij
• crème fraiche
• zout, peper en nootmuskaat

Bereiding
Snij de saucijzen in stukjes…gehaktballetjes formaat.

Verhit een grote koekenpan en bak de saucijzenstukjes in ongeveer 5 minuten in de olie goudbruin. Voeg de oregano en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens de kerstomaten, bouillon, olijven en champignons toe.

Laat 15 minuten sudderen totdat de saucijzenstukjes gaar zijn en de saus iets ingedikt.

Serveer met knolselderij-aardappelpuree. Kook de aardappels samen met de knolselderij in 20 minuten gaar, giet af en stamp tot een smeuïge puree samen met de creme fraiche. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: