Salade haricot verts cashewnoten feta

Voor 4 personen

Ingrediënten
• 150 gr haricot verts
• žzout en peper
ž• 3 eetlepels olie
ž• 750 gr aardappelblokjes
ž• 400 gr artisjokharten
ž• 300 gr feta in kruidenolie
ž• 100 gr cashewnoten
• ž1 ½ eetlepel witte wijnazijn
ž• 2 theelepels mosterd
ž• 1 eetlepel walnotenolie
ž• 200 gr friseesla
ž• keukenpapier

Bereiding
Haricot verts schoonmaken, halveren, wassen en in kokend water met zout in ongeveer 5 minuten beetgaar koken. Boontjes in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en aardappelblokjes in ongeveer 20 minuten al omscheppend bruin en gaar bakken.

Artisjokharten laten uitlekken en in vieren snijden. Fetablokjes laten uitlekken (kruidenolie bewaren).

In koekenpan rest van olie verhitten en cashewnoten snel lichtbruin bakken, op keukenpapier scheppen.

In kom dressing roeren van wijnazijn, mosterd, walnotenolie, 3 eetlepels gekruide olie van feta, zout en peper.

In grote kom ½ deel van sla, boontjes, dressing, artisjokharten, feta en cashewnoten mengen. Salade op grote schaal scheppen. 

Gebakken aardappels erover verdelen. Garneren met de andere helft van de ingrediënten.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: