Snicker shortbread

Snicker shortbeadVoor 8 personen

Brownie
• 140 gr bloem
• 40 gr cacao
• 70 gr kristalsuiker
• 1 theelepel vanille-extract
• 100 gr roomboter
• snufje zout

Caramellaag
• 50 gr roomboter
ž• 400 gr gezoete gecondenseerde melk
ž• 4 eetlepels bruine basterdsuiker
ž• 150 gr ongezouten pinda’s

Topping
• 200 gr pure chocolade

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem, zout, suiker en vanille extract. Kneed tot een samenhangend deeg.

Beleg een rechthoekig bakblik (ongeveer 20 bij 30 cm) met bakpapier. Druk het deeg erin en verdeel gelijkmatig over de bodem. 


Zet de vorm in de oven en bak voor 15 – 17 minuten of totdat de bovenkant enigszins gerezen is en er droog uit ziet. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen in het blik. 


Smelt de boter in een steelpan. Voeg de gecondenseerde melk en de basterdsuiker toe. Verwarm op laag vuur totdat alle suiker opgelost is. Zet het vuur dan hoger en klop met een garde. Breng aan de kook en laat 10 – 12 minuten koken terwijl je blijft kloppen met een garde. Zorg dat je de pan niet alleen laat, dan brandt de karamel aan en krijg je stukjes in je karamel. De karamel is klaar als hij genoeg ingedikt is, als je roert met de garde moet je de bodem even kunnen zien. 


Haal de pan van het vuur roer de pinda’s erdoorheen. Giet dan meteen de karamel over de koek heen. Verdeel met een lepel over de bodem. Laat minstens een uur afkoelen voordat je de chocola erover gaat gieten, anders mengen de lagen. 


Smelt de melkchocolade au bain marie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water) of op laag vermogen in de magnetron. Verspreid over de afgekoelde karamel. Zorg dat de hele bovenkant bedekt is. Laat de koek afkoelen en bewaar hem in de koelkast. Snij in stukken.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: