Stamppot ijsbergsla kabeljauw

Voor 4 personen

Stamppot
ž• 400 gr kabeljauwfilet
ž• ž1 ½ kilo aardappels in blokjes
žž• zout en peper
žž• 1 krop ijsbergsla
žž• 30 gr boter
žž• 1 dl melk
ž• ž2 eetlepels krulpeterselie
žž• 1 ½ eetlepel dille

Mosterdsaus
• ž2 ½ dl kippenbouillon
žžž• 1 dl slagroom
žžž• 3 eetlepels grove mosterd
žžž• maïzena
žžž• 1 eidooier

Bereiding
Laat de kabeljauw in 5 minuten in water tegen de kook aan gaar worden en laat de vis afkoelen. Kook de aardappels met wat zout.

Hou 4 mooie buitenste slabladeren apart en snij de rest in dunne reepjes.

Breng de bouillon met de slagroom en de mosterd aan de kook en laat dit zonder deksel 4 minuten zachtjes koken. Bind eventueel met maïzena. Roer er van het vuur af de eidooier door.

Stamp de aardappels met de boter en de melk tot een gladde puree en meng de vis, reepjes sla, peterselie, dille en zout en peper door.

Verdeel de stamppot over 4 slabladeren. Schenk de saus erover.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: