Witte chocolade cheese cake

Voor 8 personen

Ingrediënten
• 130 gr biscuitjes
• ž65 gr boter, gesmolten
ž• 250 ml slagroom
ž• 250 gr roomkaas, op kamertemperatuur
ž• 250 gr mascarpone
ž• 65 gr fijne kristalsuiker
ž• 1 theelepel vanille-aroma
ž• 500 gr witte chocolade, gesmolten
• ž375 gr aardbeien, kroontjes verwijderd en in plakjes
ž• 1 ½ eetlepel honing

Bereiding
Maal de biscuitjes in een keukenmachine tot kruimels. Voeg de boter toe en laat kort meedraaien. Bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier en schep het mengsel erin. Druk stevig aan en zet in de koelkast.

Klop de slagroom, roomkaas, mascarpone, suiker en vanille met de mixer tot een glad mengsel. Voeg de chocolade toe en klop weer door elkaar. Schep dit mengsel op de biscuitbodem. Zet de cheese cake terug in de koelkast en laat minstens 4 uur of liefst een nacht opstijven.

Schep vlak voor serveren de aardbeienplakjes door de honing en verdeel over de bovenkant van de taart.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: