Chili zwarte bonen quinoa zoete aardappel

Zwarte bonen chili quinoa zoete aardappelVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 ui, fijngesneden
• 5 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 1/2 eetlepel chilipoeder
• 1 eetlepel gemalen koriander
• 400 gr geroosterde tomaten
• 225 gr gedroogde zwarte bonen, goed afgespoeld
• 1 chipotle chili uit blik (chipotle chilipepers in adobo), fijngehakt
• 1 theelepel gedroogde oregano
• 2 theelepels zeezout
• 275 gr zoete aardappel (2-3 klein), in blokjes 1cm
• 50 gr quinoa, afgespoeld en uitgelekt
• zure room, optioneel
• bosuitjes, fijngesneden, optioneel

Bereiding
Verhit de olie in een zware grote pan op matig vuur. Voeg de ui toe en bak tot zacht en goudbruin, 6-7 minuten. Voeg de knoflook, chilipoeder en koriander toe en roer. Bak voor 1 minuut.

Roer de geroosterde tomaten, bonen, chipotle peper en oregano erdoor. Voeg 1250 ml water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, dek af met de deksel op een kier en laat sudderen tot de bonen zacht en gaar zijn, tussen de 2-4 uur (afhankelijk van de leeftijd van de bonen).

Na 1 1/2 uur van het koken, voeg de zoete aardappels, quinoa en zout toe. Dek weer af met de deksel op een kier en laat nog 30 minuten sudderen. Voeg extra water toe wanneer de chili te dik wordt. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de chili in vier kommen en serveer met zure room en bosuitjes.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: