Quinoa ovenschotel spinazie artisjok kaas

Quinoa ovenschotel spinazie artisjok kaasVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 grote eieren
• 250 gr ricotta
• 175 ml creme fraiche
• 1 eetlepel mosterd
• 1/8 – ¼ theelepel cayennepeper
• ½ theelepel zeezout
• ¼ theelepel vers gemalen peper
• 1 ui, fijngehakt
• 180 gr gehakte spinazie
• 4 teentjes knoflook, fijngehakt
• 400 gr artisjokken op water, fijngehakt
• 250 gr quinoa
• 100 gr gruyère, geraspt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal van 30 x 20 cm in met olijfolie.

Meng in een blender de eieren, ricotta, zure room, mosterd, cayennepeper, zout en peper.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak gedurende 8 minuten. Voeg de knoflook en spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is. Voeg de artisjokken en quinoa toe en laat 5 minuten koken. Haal van het vuur en schep goed om met het ricotta-mengsel. Schep het geheel vervolgens in een licht ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kaas en dek af met folie.

Zet voor 30 minuten in de oven. Verwijder het folie en zet nogmaals 30 minuten in de oven. Serveer warm.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: