Romige spinazie polenta

Spinazie polentaVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 courgettes, in blokjes
• 300 gr pompoen, in blokjes
• 125 gr champignons, in plakjes
• 2 teentjes knoflook, geperst
• olijfolie
• 1 eetlepel ras-el-hanout
• 500 ml magere melk
• 500 ml water
• 160 gr polenta
• 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
• 300 gr spinazie, geroerbakt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Roerbak de spinazie in wat olie en laat goed uitlekken.

Meng de courgette, pompoen, champignons, knoflook en kruiden in een grote ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en schep even goed om. Roosteren voor ongeveer 20 minuten of tot de groenten gaar zijn.

Meng ondertussen de melk en het water in de grote pan, Breng aan de kook. Voeg geleidelijk de polenta toe, onder voortdurend roeren. Zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen, blijf goed roeren. Roer de kaas en spinazie erdoor.

Verdeel de polenta over de borden en leg hier de geroosterde groenten erbovenop. Bestrooi eventueel met extra parmezaanse kaas.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: