Turks brood bloemkool proscuitto

Turks brood bloemkool bechamelVoor 4 personen

• 1 turks brood 30cm

Bechamelsaus
• 500 ml volle melk
• 60 gr ongezouten boter, in blokjes
• 2 eetlepels + 1 theelepel bloem
• ¼  theelepel fijn zeezout
• snufje gemalen nootmuskaat

Topping
• 150 gr bloemkoolroosjes
• 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
• 125 gr mozzarella
• 1 theelepel grof gehakte verse knoflook
• royale snuf chili vlokken
• 3 plakjes prosciutto, gescheurd in kleinere stukken
• gehakte verse peterselie, ter garnering

Bereiding
Verhit voor de bechamelsaus ongeveer 1/3 van de melk in een middelgrote pan op matig-laag vuur. Voeg de boter blokjes toe en roer tot de boter gesmolten is. Niet laten koken. Meng ondertussen de resterende melk en de bloem in een kom. Haal de pan van het vuur zodra de boter gesmolten is en schenk wat van het melk-boter mengsel bij het melk-bloem mengsel. Giet het geheel in de pan en zet terug op het vuur. Kook de bechamelsaus tot deze begint in te dikken (slagroomdikte). Zet apart.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Verdeel de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bloemkoolroosjes in ongeveer 20-25 minuten gaar en licht gebruind. Haal uit de oven en zet apart.

Snij het turkse brood horizontaal door. Verdeel 100 ml bechamelsaus over de bodem en bestrooi met de parmezaanse kaas en mozzarella. Beleg vervolgens met de bloemkoolroosjes en bestrooi met chili vlokken en knoflook. Verdeel de proscuitto er direct over als je deze krokant wenst, zo niet, voeg de proscuitto dan in de laatste minuten van de baktijd toe.

Plaats het turkse brood in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 8-10 minuten.
Schakel van de oven naar de hoogste stand van de grill. Zet de ovendeur op een kier en grill voor 2-3 minuten, totdat de bovenkant bruin is en de saus bubbelt.

Advertenties

getagged:, , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: