Zomers perzik taartje

Zomers perzik taartjeVoor 8 personen

Bodem
• 9 ontpitte dadels
• 120 gr geroosterde pecannoten
• 100 gr amandelmeel
• 2 theelepels kokosolie
• 1 theelepel kaneel
• snufje zout

Crème-laag
• 125 ml crème fraîche
• 30 gr poedersuiker
• 55 gr witte basterdsuiker
• 2 eetlepels maïzena

Topping
• 3 grote / 4 kleine rijpe perziken
• 2 eetlepels vers citroensap
• geroosterde pecannoten ter garnering

Bereiding
Pulseer voor de bodem alle ingrediënten in de keukenmachine tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg eventueel wat water toe wanneer het deeg te droog is (dit is afhankelijk van de versheid van de dadels). Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm van 24cm.

Meng voor de crème-laag de crème fraîche, poedersuiker, basterdsuiker en maïzena. Het zal luchtig zijn. Indien te luchtig, verstevig de creme dan met 1 of 2 extra eetlepels poedersuiker. Verdeel de creme laag over de bodem.

Halveer de perziken, verwijder de pit en snij ze in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over de crème-laag, beginnend aan de buitenrand en vervolgens de binnenrand. Bestrijk de bovenkant van de perziken met wat citroensap. Zet voor minstens 2 uur in de koelkast. Garneer vlak voor serveren met de gehakte geroosterde pecannoten.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: