Bulgursalade kip perzik feta pecan

Salade bulgur kip perzikVoor 4 personen

Bulgur
• 400 ml groentebouillon
• 200 gr bulgur
• 500 gr kipfilet, gekookt
• 2-3 rijpe gele perziken, in parten
• 25 gr mint
• 25 gr dille
• handvol basilicum (optioneel)
• 100 gr ongezouten pecannoten, geroosterd
• 150 gr feta, verkruimeld

Dressing
• schil en sap van 2 limoenen (ongeveer 4 eetlepels sap)
• 1 theelepel rijstazijn (of gebruik witte wijn azijn en een snufje suiker)
• 3 eetlepels milde olijfolie
• 1 teentje knoflook, geplet
• 1 theelepel licht bruine basterdsuiker
• 1 volle theelepel grove mosterd

Bereiding
Giet de kokend-hete bouillon over de bulgur in een grote kom. Dek af met plasticfolie en zet opzij voor 15-20 minuten totdat de bouillon volledig geabsorbeerd is en de korrels zacht zijn.

Snij ondertussen de kip, perzik en feta. Klop voor de dressing alle ingrediënten goed door elkaar.

Wanneer de bulgur droog is, schep de bulgur dan om met een vork en roer de dressing erdoor.

Hak de kruiden net voor serveren en mix door de bulgur. Verdeel de bulgur over 4 borden en maak af met de kip, perzik, pecannoten en feta.

Advertenties

getagged:, , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: