Risotto zalm sperziebonen

Risotto zalm sperziebonenVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 ui, gesnipperd
• 300 gr risotto
• 1.5 liter visbouillon (van tablet)
• 300 gr zalmfilet
• 500 gr sperziebonen, schoongemaakt
• 90 gr pesto alla genovese
• 15 gr basilicum

Bereiding
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 minuten. Doe de rijst erbij en bak 3 minuten. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door (gebruik in totaal 1 liter bouillon) tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Breng ondertussen de zalmfilet in de rest van de visbouillon aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de zalm 10 minuten. in de bouillon garen met de deksel op de pan. Kook ondertussen de sperziebonen in water met zout in 6 minuten beetgaar. Haal de zalm met een schuimspaan uit de pan en verdeel op een bord met 2 vorken in vlokken.

Schep de sperziebonen, pesto, het basilicum en ten slotte voorzichtig de zalm door de risotto. Breng op smaak met peper en schep in 4 diepe borden.

TIP voeg voor een romige risotto 125 ml crème fraîche toe samen met de pesto.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: