Champignonburger

ChampignonburgerVoor 4 personen

Ingrediënten
• 120 gr walnoten
• 2 eetlepels + 2 eetllepels olijfolie
• ½ middelgroot sjalot, fjngehakt
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 450 gr kastanjechampignons
• 75 gr blauwe kaas, verkruimeld (plus meer voor de topping)
• 1 eetlepel gehakte verse peterselie
• 150 gr broodkruimels
• 1 eetlepel citroensap
• zout en peper
• 1 ei
• 4 broodjes
• mayonaise voor de topping
• rucola voor de topping

Bereiding
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur. Walnoten toevoegen en bak tot geurig en lekker warm, duurt ongeveer 5 minuten. Zet opzij en laat afkoelen.

In een keukenmachine, puls champignons tot fijngehakt.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg sjalot en knoflook al roerend toe tot het gaat geuren, ongeveer 1 minuut. Champignons toevoegen en bakken, af en toe roeren, totdat paddenstoelen het meeste van hun vocht verloren hebben en bruin beginnen te worden, ongeveer 10 minuten.

Doe de paddenstoelen terug in de keukenmachine, samen met de geroosterde walnoten, blauwe kaas, peterselie, broodkruimels en citroensap. Meng alles goed in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper naar smaak. Voeg het ei toe en meng opnieuw tot het mengsel bij elkaar komt.

Verdeel het mengsel in 4 gelijke porties en maak er burgers van. Leg ze op een bord voor 20 minuten in de koelkast.

Veeg de pan schoon en zet het vuur laag. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de burgers aan beide zijden goudbruin, 4 minuten aan elke kant.

Besmeer de broodjes met mayonaise. Beleg vervlolgens met de burger, rucola en extra verkruimelde blauwe kaas.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: