Spinazie risotto

Spinazie risotto gorgonzolaVoor 4 personen

Ingrediënten
• 300 gr risotto
• 400 gr spinazie, gewassen
• 1 flinke witte ui, fijngesneden
• 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
• 2 tenen knoflook, geperst
• 150 gr gorgonzola plus wat extra om te bestrooien
• 200 ml droge witte wijn
• 50 gr parmezaan, geraspt
• 800 ml groentebouillon
• klontje boter
• olijfolie
• peper en zout

Bereiding
Roerbak ¾ van de spinazie en laat goed uitlekken. Hak de resterend spinazie fijn.

Zet de groentebouillon klaar.  Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, bleekselderij en knoflook. Voeg als alles zacht en glazig is de rijst toe, zet het vuur hoger en roer goed om. Blus af met de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Draai het vuur lager. Voeg scheutje voor scheutje de groentebouillon toe en laat de risotto langzaam garen.

Voeg de uitgelekte spinazie toe en roer goed door. Voeg de gorgonzola toe en laat deze smelten in de risotto. Meng vervolgens de parmezaan kaas en het klontje boter erdoor. Doe de deksel op de pan en laat 3 minuten rusten.

Serveer de risotto met de gesneden spinazie erover en wat extra verkruimelde stukjes gorgonzola. Breng op smaak met peper en zout.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: