Ingrediënten
• 200 gr sjalotjes
• 200 gr kleine champignons
• 60 gr boter of margarine
• 1 theelepel suiker
• zout en peper
• 30 gr bloem
• 5 dl visbouillon (van tablet)
• 125 ml crème fraîche
• 2-3 theelepels citroensap
• 750 gr kabeljauwfilet in mooie reepjes
• 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes
• 2 eetlepels grof gesneden dille
Bereiding
Uitjes en champignons in anti-aanbakpan doen, 20 gram boter en zoveel water toevoegen tot beide groenten onderstaan. Suiker, zout en peper toevoegen en op zacht vuur koken tot water verdampt is. Groenten apart zetten.
40 gr boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 minuten laten bakken. Bouillon en crème fraîche toevoegen en tot gladde saus roeren. Saus op zacht vuur 10 minuten laten koken. Saus met zout, peper en citroensap op smaak brengen. Kabeljauw in saus leggen en op zacht vuur laten meestoven tot vis gaar is.
Tomaten, uitjes en champignons toevoegen en 2 minuten meeverwarmen. Strooi de dille erover en meng goed door.
Serveer met een gekookt aardappeltje of pasta.
getagged:champignons, dille, kabeljauw, sjalot, tomaat
Geef een reactie