Pasta-taart pompoen gorgonzola

Pastataart pompoen gorgonzolaVoor 4 personen

Ingrediënten
• 450 gr rigatoni pasta
• 1 kg pompoen (ongeveer 1 kleine pompoen), in blokjes
• 2 eetlepels olijfolie
• zout en peper
• 150 gr gorgonzola, plus extra voor topping
• 250 gr burrata of mozzarella, in plakken
• 1 ei, losgeklopt
• 125 ml melk
• 1 eetlepel boter
• 1/2 ui, fijngehakt
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 750 gr kippenbouillon
• 1 bosje salie
• 1/4 theelepel cayennepeper
• 1/8 theelepel nootmuskaat
• 1/4 theelepel gemalen rode peper vlokken
• 1/4 theelepel zout
• 1/4 theelepel peper
• 125 gr mozzarella, geraspte
• 8 plakjes pepperoni

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd ze in blokjes. Meng in een kom met olie, zout en peper. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 45 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen.
Kook intussen de pasta beetgaar. Vet een 20cm bakvorm licht in met olie.
Zodra de pompoen klaar is, pureer deze dan samen met het ei, de gorgonzola en burrata plus de melk tot een gladde massa.

Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog. Voeg de ui toe en bak tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut. Meng vervolgens de pompoenpuree erdoor en voeg 500 ml kippenbouillon, de cayennepeper, 1 eetlepel gehakte salie, nootmuskaat, gemalen rode peper, zout en peper toe. Meng goed door met een garde en kook ongeveer 2 minuten. Wanneer de saus te dik lijkt, leng dan aan met de nog resterende kippenbouillon.

Schep ongeveer een 60ml van de saus op de bodem van de springvorm. Zet vervolgens de  rigatoni verticaal in de springvorm. Giet de rest van de saus over de pasta. Laat de saus zo goed mogelijk in de rigatoni lopen. Dek af met de plakken mozzarella.
Plaats in de oven voor 15 minuten. Haal uit de oven, bestrooi met de geraspte mozzarella en pepperoni en bak nog eens 10 tot 15 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is. Laat 15 minuten rusten voor serveren.

Terwijl de pasta taart rust, bak de salieblaadjes in 1 eetlepel boter in een koekenpan.
Haal de pasta taart uit de oven, bestrooi met de salieblaadjes en serveer.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: