Quinoa-burgers courgette parmezaan

Quinoaburger courgette parmezaanVoor 4 personen

Ingrediënten
• 3 middelgrote courgettes, geraspt
• 1 theelepel zout
• 250 ml water
• 90 gr quinoa
• 100 gr parmezaanse kaas, geraspt
• 1 ei
• ½ theelepel gedroogde tijm
• ½ theelepel knoflookpoeder
• ¼ theelepel vers gemalen zwarte peper
• 2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Rasp de courgette boven een kom en bestrooi met wat zout. Laat 12 minuten staan en knijp dan al het vocht eruit. Bestrooi nogmaals met zout en knijp na 10 minuten opnieuw al het vocht eruit.

Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng in een kom de courgette, quinoa, parmezaanse kaas, ei, tijm, knoflookpoeder en zwarte peper. Vorm vervolgens 12 kleine burgers.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers 4 – 6 minuten, draai dan om en bak nog 4 minuten.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: