Speltsalade pesto rucola

Speltsalade pesto rucolaVoor 4 personen

Ingrediënten
• 200 gr spelt
• 4 grote handenvol rucola
• 50 gr blanke amandelen
• 20 gr parmezaanse kaas plus wat extra
• 5 eetlepels olijfolie
• 1/2 citroen
• 6 sjalotten
• 1 blokje kruidenbouillon
• zout en peper

Bereiding
Week de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel nog eens om.

Doe de spelt in een pan en voeg 3 keer het volume aan water toe samen met het bouillonblokje. Breng aan de kook en kook op laag vuur voor 45 minuten.

Meng 3/4 van de rucola met de amandelen, parmezaan, 3 eetlepels olijfolie en citroensap. Pureer tot een smeuige pesto.

Pel en snipper de sjalotjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de sjalotjes tot licht gebruind. Voeg de spelt,  pesto, zout en peper toe. Bak nog 1 minuut.

Haal van het vuur en schep de resterende rucola erdoor. Verdeel de salade over 4 borden en bestrooi eventueel met extra parmezaan.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: