Zoete aardappel wortelsoep met gesuikerde walnoten

zoete aardappel wortelsoepVoor 6 personen

Ingrediënten
• 4 zoete aardappelen geschild en in blokjes
• 4 grote wortels, geschild en grof gehakt
• 1 grote ui, grof gehakt
• ¼ kopje olijfolie
• 1 theelepel zout
• ¼ theelepel gemalen rode peper vlokken
• ¼ theelepel gerookte paprikapoeder
• ¼ theelepel vers gemalen zwarte peper
• 4 takjes tijm
• 2 liter heet water
• 3-4 eetlepels slagroom, plus meer voor de garnering
• 125 gr walnoten, grof gehakt
• 2 eetlepels bruine suiker
• 2 eetlepels ongezouten boter

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden . Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de zoete aardappelen, wortelen en uien in een grote kom en besprenkel met olijfolie, zout, pepervlokken, paprikapoeder, zwarte peper en tijm. Schep goed om en verdeel over de bakplaat. Rooster de groenten voor 35-40 minuten tot de zoete aardappel en wortel gaar zijn.

Suiker intussen de walnoten. Hak de walnoten grof en doe ze samen met de bruine suiker en boter in een koekenpan. Bak de walnoten op middelhoog vuur onder voortdurend roeren in 5-6 minuten mooi bruin en ze volledig gekarmeliseerd zijn. Zet apart.

Haal de groenten uit de oven en pureer het geheel samen met 250 ml water tot een gladde massa. Voeg vervolgens het andere water toe tot de gewenste dikte ontstaat. Roer de slagroom erdoor. Proef en breng naar wens op smaak.

Schep de soep in 6 kommen, besprenkel met wat slagroom en bestrooi met de gesuikerde walnoten.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: