Caprese soep

Caprese soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 kleine ui, gesneden
• 900 gr trostomaten, gehalveerd
• zout en vers gemalen zwarte peper, naar smaak
• 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
• 2 sneetjes zuurdesembrood, korsten verwijderd
• 3 eetlepels geraspte Parmezaanse
• 250 ml groentebouillon
• 250 gr burrata kaas, voor het serveren
• 60 ml balsamico reductie
• 10 gr basilicumblaadjes, plus extra voor garneriing

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Olijfolie en ui toe te voegen aan de bodem van een 8×8 ovenschaal. Voeg de tomaten toe, gesneden kant naar boven, in een gelijkmatige laag over de ui, breng op smaak met zout en peper, naar smaak.

Plaats in de oven en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 20 minuten. Voeg knoflook in een gelijkmatige laag over de tomaten. Plaats in de oven en braad tot de tomaten zacht zijn, nog eens 10 minuten, laat afkoelen 10-15 minuten.

Combineer tomaten, brood, Parmezaanse kaas en bouillon in de blender of keukenmachine tot een gladde massa.

Serveer onmiddellijk, gegarneerd met burrata, balsamico-reductie en chiffonade.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: