Pompoen appel brood salade

Pompoen-appel-brood saladeVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 Pink Lady appels, in blokjes
• 1 middelgrote rode ui
• 60 gr rozijnen
• 3 eetlepels rode wijn-azijn
• 50 gr pijnboompitten, geroosterd
• 60 ml olijfolie,
• 1 rozijnenbrood of krentenbrood, in blokjes
• 2 flespompoenen, in blokjes
• 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
• 2 theelepels verse tijm (10 takjes), fijngehakt
• zout en versgemalen zwarte peper
• 100 gr spinazie of snijbiet
• 75 gr ricotta, verkruimeld (optioneel)

Bereiding
Meng de rozijnen, ui, appel en azijn in een grote kom en meng door elkaar. Zet apart. Rooster de pijnboompitten.

Verwarm de oven op 230 ° C.

Meng de broodblokjes met 30 ml olijfolie en bak deze in een koekenpan mooi bruin. Meng de helft van de broodblokjes door het azijn-mengsel.

Meng de pompoenblokjes, knoflook en tijm in een grote kom samen met 30 ml olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Doe in de oven rooster de pompoen in 20 minuten goudbruin en gaar. Schep de pompoenblokjes op de helft van de baktijd om.

Schep de geroosterde pompoenblokjes samen met de resterende broodblokjes door het azijn-mengsel. Breng eventueel verder op smaak met zout, peper en azijn.

Verdeel de spinazie over de borden. Schep hier het pompoen-brood mengsel bovenop. Bestrooi met de pijnboompitten en ricotta.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: