Pompoenbisque feta granaatappel

PompoenbisqueVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 middelgrote pompoen, geschild, ontpit en in stukjes gesneden
• 6 eetlepels olijfolie, verdeeld
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 2 sjalotjes, in dunne plakjes
• 500 ml groentebouillon, of meer naar smaak
• 250 ml rode ale (irish red beer)
• 1 theelepel zout
• 1 theelepel peper
• 1/4 theelepel cayennepeper
• 125 ml slagroom
• 100 gr verkruimelde feta
• 1 granaatappel, pitjes verwijderd

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Schep de pompoenblokjes om met 2 eetlepels olijfolie en verdeel de over de bakplaat. Zet in de oven en bak in 40 minuten gaar en goudbruin.

Verhit  1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de sjalotjes toe en bak, af en toe roeren, tot gekarameliseerd, ongeveer 15-20 minuten. Schenk de groentebouillon en de rode ale erbij en breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten zachtjes koken.

Haal van het vuur en roer de pompoen, zout, peper, cayennepeper en slagroom door. Pureer met een staafmixer, breng op smaak met zout en peper naar smaak.

Zet terug op het vuur en breng aan de kook tot de soep wat indikt, ongeveer 10 minuten. Voeg meer groentebouillon indien je de soep wat dunner wilt.

Serveer direct, verkruimel de feta erboven en bestrooi met granaatappelpitjes.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: