Speltsalade pompoen venkel

Gort venkel pompoen saladeVoor 2 personen

Ingrediënten
• 150 gr spelt, schoongespoeld
• 1 kleine flespompoen, ongeveer 600 gr
• 4 eetlepels olijfolie
• zout & peper naar smaak
• 1 venkelknol, in repen
• 1 rode ui, in halve ringen
• 1 knoflookteen
• 50 gr pecannoten
• 20 gr pijnboompitten
• 1 eetlepel citroensap
• 20 gr geraspte parmezaan
• optioneel: een flinke handvol rucola per persoon

Bereiding
Laat de spelt weken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op, dit duurt vaak meerdere uren.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snij de pompoen in blokjes van 2cm en schep om met 2 eetlepels olie plus zout en peper. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet voor 15 minuten in de oven.

Maak intussen de venkel schoon, snij de harde kern eruit en snij in 8 repen (bewaar het venkelgroen). Snij de ui in halve ringen. Meng de venkel samen met de ui en knoflook en schep om met 1 eetlepel olie. Verdeel dit over de pompoenblokjes in de oven en zet 25 minuten terug in de oven. Verdeel de pecannoten en pijnboompitten over de bruingeroosterde groenten en zet nogmaals terug in de oven voor 5 minuten.

Kook ondertussen de spelt in gezouten water in 20 minuten gaar.

Haal de groenten uit de oven en meng door de spelt.

Meng 1 eetlepel olijfolie met de citroensap, parmezaan kaas en venkelgroen. Breng op smaak met zout en peper  en meng de dressing door de salade. Serveer de salade warm of koud met nog wat extra geraspte kaas en de rucola.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: