Jachtschotel gehakt paddenstoelen

Jachtschotel gehakt paddoVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 kilo kruimige aardappels geschild, in stukken
• 2 eetlepels arachide-olie
• 1 blikje tomatenpuree
• 500 gr rundergehakt
• 1 winterwortel in plakjes
• 2 uien gesnipperd
• 250 gr kastanjechampignons schoongeveegd, in plakjes
• 1 mespuntje kaneelpoeder
• 2 laurierblaadjes
• 100 ml warme melk
• 1 klontje boter
• 1 nootmuskaat scheutje
• 2 appels gewassen
• 2 eetlepels honing
• 1 ingevette ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels met zout gaar.

Verhit de olie en bak hierin de tomatenpuree circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak dit met de winterwortel en ui rul. Schep de kastanjechampignons erdoor en bak ze circa 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de kaneel en de laurierblaadjes toe.

Giet de aardappels af en maak er met de melk, boter, wat nootmuskaat, zout en versgemalen peper een luchtige puree van.

Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover en strijk glad. Snijd de hele appels in dunne plakken van circa 3 mm. Verwijder de pitjes maar laat het klokhuis zitten. Verdeel de appelplakken dakpansgewijs over de aardappelpuree. Besprenkel met de honing. Zet de schotel 30 minuten in de oven.

TIP
Schep eens 100 gr zilveruitjes en 1 eetlepel mosterd door de jachtschotel. Voeg 100 gr mager rookspek in blokjes toe aan het gehakt.

Advertenties

getagged:, , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: