Romige knollensoep

Romige knollensoepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 100 ml olijfolie
• 1 gesnipperde ui
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 4 witte rapen (ongeveer 1 kg)
• 2 liter water
• 1 bouillonblokje (kip-of groentebouillon)
• 100 gr voorgekookte quinoa
• 1 aubergine
• 100 gr champignons
• 1 dl crème fraîche
• versgemalen peper

Bereiding
Fruit de ui en de knoflook in olijfolie in een soeppan.

Schil de rapen, snijd in kleine stukjes en voeg toe aan de ui en knoflook. Voeg na 4 minuten het water en het bouillonblokje toe.

Breng aan de kook en laat gedurende 5-7 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de voorgekookte quinoa toe en laat de soep nog een paar minuten zachtjes op staan.

Verwarm in de tussentijd de oven op 170 ° C en bak de aubergine in zijn geheel gedurende 15 minuten. Laat de aubergine afkoelen en verwijder de schil.

Bak de champignons in wat olie bruin en breng op smaak met zout en peper.

Roer de crème fraîche door de soep, maar laat het niet meer koken.

Snij de aubergine in vier stukken, breng op smaak met vers gemalen peper en leg ze in soepkommen. Schep de soep over de aubergine en garneer met de champignons.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: