Salade broccoli appel amandel

Salade broccoli appel amandelVoor 4 personen

Salade
• 2 struikjes broccoli, alleen roosjes, fijngesneden
• 1 grote rode appel, in blokjes
• 175 gr rauwe amandelen, fijngehakt
• 175 gr groene olijven, in plakjes
• 100 gr rozijnen
• 50 gr dadels (10st), in stukjes
• 4 plakjes spek knapperig

Vinaigrette
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• het sap van 2 limoenen
• 60 ml avocado-olie (of extra vergine olijfolie)
• 2 eetlepels Dijon mosterd
• 1 eetlepel witte wijnazijn
• 2 eetlepels honing
• ½ theelepel Himalaya zout
• ½ theelepel gemalen zwarte peper
• 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngesneden

Bereiding
Kook de broccoli, het liefst 1 dag van te voren, gaar en laat goed uitlekken.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan op matig vuur tot ze goudbruin zijn. Zet opzij en laat iets afkoelen .

Bak de spekreepjes in een andere pan krokant en laat uitlekken op keukenpapier.

Mix voor de vinaigrette alle ingrediënten met een staafmixer en zet opzij.

Doe de broccoli, groene olijven, rozijnen, gehakte dadels en vinaigrette in een grote kom en meng goed door. Verkruimel het spek erboven.

Serveer direct of laat nog voor een paar uur in de koelkast staan om de smaken goed te ontwikkelen.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: