Tomaat chorizo risotto

Tomaat chorizo risottoVoor 4 personen

Ingrediënten
• 400 gr chorizo, in blokjes
• 1 grote ui, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, fijngesneden
• 2 eetlepels olijfolie
• 30 gr boter
• 450 gr risotto
• 1 liter warme kippenbouillon
• 400 gr tomatenblokjes
• 1 eetlepel tomatenpuree (optioneel)
• zout en peper naar smaak
• 25 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
• fijngehakte bladpeterselie om te dienen (optioneel)

Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin de chorizo aan beide kanten bruin, ongeveer 2 minuten. Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Voeg de boter toe aan het bakvet en bak hierin de ui en knoflook tot glazig, ongeveer 3 minuten. Voeg de risotto toe en bak voor 2 minuten mee. Schep vervolgens de tomatenblokjes en tomatenpuree erdoor en laat het vocht goed door de risotto opnemen. Voeg vervolgens scheutje voor scheutje de bouillon toe en laat de risotto in 20 minuten garen.

Meng de parmezaan kaas door de risotto zodat deze smeuig en romig wordt. Voeg de chorizoblokjes toe en warm nog even door.

Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met wat fijngehakte peterselie en eventueel nog wat extra parmezaanse kaas.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: