Wortelgroenten lasagne

Wortelgroenten lasagneVoor 4 personen

Ingrediënten
• 3 grote wortelen, geraspt
• 3 grote pastinaak, geraspt
• 1 zoete aardappel, geraspt
• 1 eetlepel tijm blad, grof gehakt
• 500 ml passata met ui en knoflook
• 2 eetlepels tomatenpuree
• 250 gr ricotta
• 200 ml crème fraîche
• 2 middelgrote eieren, losgeklopt
• 80 gr geraspte Parmezaanse kaas
• olie, voor het invetten
• 6 gedroogde lasagnebladen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Meng de groenten, tijm, passata, tomatenpuree met wat zout en peper. Meng in een andere kom de ricotta, crème fraîche, eieren en de parmezaanse kaas (2 eetlepels achterhouden) tot een gladde massa.

Doe de helft van het groentemengsel in een licht ingevette ovenschaal en dek af met lasagnebladen. Maak vervolgens een laag van de helft van het ricotta mengsel en dek af met lasagnebladen. Herhaal de twee lagen en bestrooi de ricotta laag met de achtergehouden parmezaanse kaas.

Dek de ovenschaal af met aluminium folie en zet voor 1 uur in de oven.

Verwijder het aluminium folie en verhoog de oventemperatuur naar 200 graden. Bak de lasagne nog 35-45 minuten tot deze mooi goudbruin ziet.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: