Cashew Veggie Lasagne

Cashew veggie lasagneVoor 4 personen

Lasagne
• 9 verse lasagnebladen
• 750 ml tomatensaus

Cashew crème
• 300 gr rauwe cashewnoten
• sap van 1/4 van een citroen
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel gistvlokken
• 125 ml water
• 1/2 theelepel zeezout

Pesto
• 3 teentjes knoflook
• 75 gr pecannoten (of walnoten)
• 40 gr verse basilicum
• 1/4 theelepel zout
• 125 ml groentebouillon (of olijfolie)

Bereiding
Doe voor de cashew crème alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een gladde en romige crème. Doe voor de pesto hetzelfde.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een 20×20 ovenschaal licht in met olijfolie. Bestrijk de bodem met een dun laagje tomatensaus en dek af met lasagnebladen. Besmeer de lasagnebladen met de achterkant van een lepel met de cashew crème. Doe hier vervolgens weer een dun laagje tomatensaus over heen en de helft van de pesto.
Maak vervolgens nog een laag : lasagnebladen / cashew crème / tomatensaus / pesto.
Maak een derde laag : lasagnebaden / tomatensaus.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats voor 30 minuten in de oven. Haal uit de oven, laat  nog 5 minuten rusten voor serveren.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: