Ingrediënten
• 2 middelgrote courgettes
• 45 gr basilicumblaadjes
• 60 gr zongedroogde tomaten op olie
• 125 ml olie van de zongedroogde tomaten
• 70 gr pijnboompitten
• 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd, voor het serveren
• 1 eetlepel gistvlokken
• 2 teentjes knoflook
• zout en peper naar smaak
Bereiding
Doe voor de pesto de basilicum, zongedroogde tomaten, olie, pijnboompitten, gistvlokken en knoflook in een keukenmachine. Mix tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
Rooster de pijnboom pitten in een koekenpan mooi bruin. Zet apart.
Snij de courgette in lucifer reepjes en doe ze in een grote kom. Meng de helft van de tomatenpesto erdoor (of meer naar smaak).
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en een vers blaadje basilicum.
getagged:basilicum zongedroogde tomaat, courgette, pijnboompitten
Geef een reactie