Frittata chorizo asperge feta

Frittata chorizo asperge fetaVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 bosjes asperges, geschild, gehalveerd
• 8 eieren
• 125 ml melk
• 2 chorizo worstjes, in dunne plakjes diagonaal gesneden
• 75 gr feta, verkruimeld
• 2 eetlepels verse oregano blaadjes
• 250 gr cherrytomaatjes, in vieren
• 25 gr verse basilicumblaadjes
• 1 sjalot, geschild, in dunne plakjes
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel citroensap

Bereiding
Kook asperges in een pan gezouten kokend water gedurende 3-5 minuten of tot ze gaar zijn maar nog knapperig. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken. Klop de eieren en melk in een kom en breng op smaak met zout en peper.

Bak de chorizo in een koekenpan krokant en laat uitlekken op keukenpapier.

Doe de asperges en chorizo​in de koekenpan op middelhoog vuur. Giet het eimengsel erover. Laat 5 minuten koken of tot het ei wat verstevigd is. Strooi de feta en oregano erover. Zet de pan voor  5-7 minuten onder een hete grill tot de frittata mooi goudbruin ziet. Laat de frittata nog 5 minuten rusten voor serveren.

Meng de tomaat, basilicum, sjalot, olie en het citroensap in een kom. Serveer met de frittata.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: