Panzanella maisbrood

panzanella maisbroodVoor 4 personen

Maisbrood
• 120 gr volkoren tarwebloem
• 75 gr maismeel
• 1 theelepel bakpoeder
• ¼ theelepel zeezout
• 2 grote eieren, losgeklopt
• 2 eetlepels ahornsiroop
• 60 ml walnoot olie of gesmolten boter
• 125 ml melk
• 1 eetlepel olijfolie
• 2 theelepels verse gehakte rozemarijn

Geroosterde groenten
• 1 kleine zoete aardappel, in blokjes
• 150 gr spruitjes, in vieren
• ½ middelgrote rode ui, in blokjes
• 1 eetlepel olijfolie
• zout en peper

Salade
• 400 gr verse spinazie
• 100 gr blauwe kaas

Dressing
• 2 eetlepels olijfolie
• 2 eetlepels balsamico azijn
• 1 eetlepel mosterd
• 1 eetlepel ahornsiroop

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 ˚C en en vet een bakvorm van 20x20cm in.

Meng de bloem, maïsmeel, bakpoeder en zeezout in een kom. Meng In een andere kom de eieren, ahornsiroop, notenolie en melk. Giet het mengsel in de droge ingrediënten en mix tot een beslag. Giet het beslag in de bakvorm en bak in 25-30 minuten goudbruin. Het maïsbrood moet terugveren wanneer je het indrukt

Zodra maïsbrood is afgekoeld, snij dan de helft van het maisbrood in blokjes van 1.25cm en schep om met 1 eetlepel olijfolie en rozemarijn. Verdeel de maisbrood-blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet voor 13-15 minuten terug in de oven, schep halverwege om.

Snij alle groenten en schep ze om met de olie en wat zout en peper. Zet voor 40-50 minuten in de oven tot ze mooi bruin zien en gaar zijn.

Mix voor de dressing alle ingredienten goed door elkaar.

Meng de geroosterde groenten, maïsbrood, spinazie en blauwe kaas in een grote kom . Sprenkel dressing erover en meng tot alles goed bedekt is.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: