Bloemkoolsoep hazelnoten

Bloemkoolsoep cashewnotenVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 grote bloemkool, in roosjes
• 1/2 theelepel zout
• olijfolie
• 1 theelepel gedroogde rozemarijn
• 2 grote aardappels, geschild en in stukjes gesneden
• 2 rode uien, fijngesneden
• 1250 ml kippen- of groentebouillon
• 30 gr hazelnoten
• 75 gr rucola

Bereiding
Verwarm de oven voor 220 graden.

Schep de bloemkoolroosjes om met wat olijfolie en breng op smaak met wat zout. Verdeel de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de bloemkoolroosjes in ongeveer 15-20 minuten goudbruin.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof.

Verhit in een soeppan 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Bak de uien tot ze zacht zijn. Voeg de aardappelblokjes en rozemarijn toe en bak nog een paar minuten. Voeg de geroosterde bloemkool en bouillon toe. Breng aan de kook en laat op matig vuur de aardappels in 15 minuten gaar worden. Haal van het vuur en pureer de soep tot een gladde massa.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de hazelnoten en rucola.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: