Polenta geroosterde tomaat

Polenta geroosterde tomaatVoor 4 personen

Ingrediënten
• 800 gr geroosterd tomaten (blik), uitgelekt en gehalveerd
• 4 teentjes knoflook, in dunnen plakjes
• 4 takjes rozemarijn, afgeritst
• 1 eetlepel olijfolie
• 1.5 liter water
• 240 gr polenta
• 1 eetlepel boter
• 190 ml melk
• zeezout
• vers gemalen peper
• 4 eieren

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de tomaten samen met de knoflook rozemarijn, olijfolie en zout en peper in een kom. Verdeel de tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de tomaten 45 minuten. Schep de tomaten 1 of 2 keer om gedurende de baktijd.

Maak ondertussen de polenta. Breng het water aan de kook in een middelgrote steelpan. Voeg de polenta toe wanneer het water kookt en blijf roeren tot de polenta is ingedikt, ongeveer 2 minuten. Voeg wat zout toe. Zet het vuur laag en laat de polenta in 20 minuten zachtjes gaar koken, roer af en toe.

Bak de eieren terwijl de polenta kookt.

Haal de polenta van het vuur en voeg de boter en de melk toe. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de polenta op de borden, verwijder de rozemarijn, verdeel de geroosterde tomaten erover en dek af met het gebakken ei.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: