Veggie moussaka cashew creme

Veggie moussaka cashewVoor 4 personen

Moussaka
• 675 gr aubergine
• 450 gr rode aardappels
• 2 eetlepels olijfolie
• zout
• 60 gr vers broodkruim of 115 gr droog broodkruim 

Tomatensaus
• 1 eetlepel olijfolie
• 2 middelgrote uien, julienne
• 3 teentjes knoflook, fijngesneden
• 1 groot blik tomatenblokjes
• 80 ml rode wijn
• 1 theelepel droge oregano
• 1 eetlepel verse tijm
• 1/4 theelepel gemalen kaneel
• 1 laurierblad
• zout en peper naar smaak

Cashew crème
• 150 gr rauwe cashewnoten
• sap van 1 citroen
• 450 gr zachte tofu
• volkoren meel 1 theelepel
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• 1 eetleplel olijfolie
• 2 theelepel ahornsiroop
• 1/4 theelepel nootmuskaat
• 1 theelepel zout
• zwarte peper, naar smaak

Bereiding
Snij de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 0.5 cm dik. Bestrooi met een beetje zout en zet voor 15 minuten apart in een vergiet. Dep de plakken aubergine droog. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk beide kanten van de aubergineplakken met een olijfolie. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 15 minuten in de oven, keer halverwege de baktijd. Haal uit de oven en zet opzij.

Schil de aardappels en snij in de lengte in plakken van 0.5cm dik. Kook de aardappelplakjes voor 5 minuten in kokend water. Giet af en zet opzij.

Verhit voor de tomatensaus de olijfolie in een sauspan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui glazig. Voeg de wijn toe en laat voor 3-4 minuten verder koken. Voeg de tomaten, oregano, tijm, laurier en kaneel toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur laag en kook met de deksel op de pan voor 10 minuten. Haal de pan van het vuur, verwijder het laurierblad en zet apart.

Mix voor de cashew creme de noten in een keukenmachine zeer fijn. Voeg de overige ingredienten toe en mix tot een mooie creme.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal licht in en maak de volgende lagen :
Ÿ dun laagje tomatensaus / aubergine / aardappel / tomatensaus / broodkruim
Ÿ aubergine / aardappel / tomatensaus / broodkruim / cashew creme

Bak de moussaka in 50 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat voor serveren 15 minuten rusten.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: