Zoete aardappelsalade

Zoete aardappelsaladeVoor 4 personen

Ingrediënten
• 2 middelgrote zoete aardappels, geschild en in blokjes
• 3 eetlepels olijfolie, verdeeld
• 100 gr walnoten, gehakt
• 1/2 theelepel zeezout, verdeeld
• 2 eetlepels rode wijnazijn
• 1 eetlepel honing
• 1 eetlepel chili saus
• 1 rode peper, zaden verwijderd en fijngehakt
• 1/2 theelepel komijn
• 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
• 1/4 theelepel zwarte peper
• 450 gr zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
• 250 gr rucola
• 150 gr feta, verkruimeld
• 1-2 avocado, in blokjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schep de zoete aardappel om met 1 eetlepel olijfolie en verdeel deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Maak een dressing van 1 eetlepel olijfolie, rode wijnazijn, honing, chili saus, rode peper en komijn.

Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook voor 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel, zwarte bonen en zout en peper toe. Warm in 3-5 minuten goed door. Haal van het vuur en schep om met 3 eetlepels van de dressing.

Schep de resterende dressing om met de rucola. Verdeel de rucola over de borden en schep hier het bonenmengsel bovenop. Garneer met de feta, avocado en walnoten.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: