Aardappelschotel tomaat olijf feta

aardappelschotel tomaat olijf fetaVoor 4 personen

Ingrediënten
• 675 gr krieltjes
• 2 eetlepels olijfolie
• 2 middelgrote rode uien, in dunne plakjes gesneden
• 4 middelgrote teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 ½ theelepel gedroogde oregano + andere ½ theelepel voor garnering
• 1 theelepel gemalen komijn
• 1 rode peper, fijngesneden
• 2 theelepels kristalsuiker
• 1 eetlepel witte wijnazijn
• 400 gr tomaten, in blokjes
• 30 ontpitte zwarte olijven
• 100 gr verkruimelde feta
• zout en versgemalen zwarte peper
• olijfolie voor besprenkelen
• yoghurt, rucola, partjes citroen ter garnering

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de krieltjes in 20 minuten gaar. Laat afkoelen en snij daarna in dikke plakken.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de uien in 5 minuten zacht. Voeg de knoflook, komijn, rode peper en oregano toe. Bak 1 minuut mee. Voeg de suiker, witte wijnazijn en tomatenblokjes toe. Schep goed om en breng op smaak met zout en peper.

Meng de olijven door de krieltjes en schep dit in een licht ingevette ovenschaal. Verdeel vervolgens het tomaten-mengsel erover. Verkruimel de feta erboven, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de resterende ½ eetlepel oregano.

Zet de aardappelschotel voor 25-30 minuten in de oven.

Serveer warm en geef de yoghurt, rucola en partjes citroen er als garnering bij.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: