Bietenburger quinoa avocado

Bietenburger quinoa avocadoVoor 6 personen

Ingrediënten
• 400 gr kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
• 100 gr quinoa
• zout
• 3 middelgrote rode bieten (300 gr)
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 middelgrote ui, fijngesneden
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 2 eetlepels appelazijn
• 2-4 eetlepels fijngehakte peterselie
• schil van 1/2 een middelgrote citroen
• sap van 1 middelgrote citroen
• 1 groot ei
• 50 gr havervlokken
• olijfolie
• 6 broodjes, gehalveerd en geroosterd
• mosterd, mayonaise, avocado, dun gesneden rode ui, spruiten, of andere toppings naar keuze

Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gekookte bietjes.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui voor 5-10 minuten. Voeg de knoflook, bietjes en zout toe. Schep om en dek de pan af. Kook voor 5-10 minuten. Roer af en toe. Haal de pan van het vuur en blus af met de appelazijn.

Doe de kikkererwten, quinoa en het bietenmengsel in een kom en pureer het geheel grof met een aardappelstamper. Roer de peterselie, citroenschil, citroensap, ei, havervlokken en zout erdoor.

Verdeel het kikkererwten-bietenmengsel in 6 porties en maak hier 6 mooie burgers van. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de burgers aan beide zijden goudbruin in 2-3 minuten.

Snij de broodjes horizontaal doormidden en bestrijk de onderkant met mosterd en mayonaise. Leg de burger erbovenop en garneer met avocado, rode ui en spruiten.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: