Quinoa salade zoete aardappel avocado

quinoasalade zoete aardappel avocadoVoor 4 personen

Ingrediënten
• 800 gr zoete aardappelen
• 3 eetlepels olijfolie
• 1/2 theelepel fijn zeezout
• 1 1/2 theelepel milde chili poeder
• 1 theelepel gerookte paprikapoeder

• 275 gr quinoa
• 675 ml water
• 3/4 theelepel fijn zeezout
• 2 theelepels komijnzaad
• 3 eetlepels olijfolie, plus meer voor besprenkelen
• 1/2 kleine rode ui, in dunne plakjes
• blaadjes van een klein bosje koriander
• sap van 1-2 limoenen
• 2 grote avocado’s
• 125 gr feta
• 75 gr geroosterde pompoenpitten

Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden.

Maak de aardappels schoon en snij in blokjes. Schep de aardappels om met de olijfolie, zout, chilipoeder en paprikapoeder. Verdeel de aardappelblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet voor 30 minuten in de oven en bak mooi goudbruin. Schep halverwege de baktijd om.

Kook in de tussentijd de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Rooster de komijn in een kleine, droge koekenpan op een middelhoog vuur. Schud de pan voortdurend tot de komijn begint te geuren, 1 minuut. Laat de komijn afkoelen en maal de komijn in een vijzel fijn.

Schep de zoete aardappel om met de quinoa. Bestrooi met de komijn en besprenkel met wat olijfolie. Voeg de ui en koriander toe. Besprenkel met wat limoensap.

Schep de salade op de borden en garneer met de avocado, feta en pompoenpitten.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: