Broccolisalade bosbes walnoot

Broccolisalade Bosbes WalnootVoor 4 personen

Salade
• 2 struikjes broccoli, in roosjes
• ¼ rode ui, in dunne plakjes
• 150 gr verse bosbessen
• 50 gr gedroogde cranberries
• 175 ml yoghurt
• schil van 1 citroen
• 2 eetlepels vers citroensap
• 2 eetlepels honing
• 1 theelepel zout 

Honing-geroosterde walnoten
• 100 gr rauwe walnoten
• 2 theelepels olijfolie
• 1.5 eetlepels honing
• ½ theelepel zout 

Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de honing-geroosterde walnoten in een kleine koekenpan en verwarm op middelhoog vuur. Bak 5-8 minuten tot het mengsel bubbelt en de walnoten gekarameliseerd en goudbruin zijn. Zet opzij en laat afkoelen. Hak de walnoten.

Snij de kroon van de broccoli in kleine roosjes en snij de broccoli-stronk in blokjes. Kook de broccoli kort en laat goed uitlekken. (De broccoli kan ook rauw in de salade)

Meng in een kleine kom de yoghurt samen met de honing, zout plus citroenrasp en sap

Giet de dressing over de broccoli en schep goed om. Meng er vervolgens voorzichtig  de rode ui, bosbessen, gedroogde cranberries, en geroosterde walnoten door.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: